Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η κουκλιτσα μου πήγε Νορβηγία

Η κουκλίτσα μου αναχώρησε χτες για Νορβηγία μαζί με τέσσερις  καθηγήτριές της και άλλα τρία παιδάκια από την τάξη της. Το κόστος του ταξιδιού,της διαμονής και της σίτισης  το αναλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα . Να και κάτι καλό! Ήταν τυχερή γιατί κληρώθηκε ανάμεσα σε πολλά παιδάκια! Αχ! τι έχω πάθει μου λείπει πολύ και να σκεφτείτε είναι η πρώτη  μέρα.  Μάλιστα!  Πως θα αντέξω?  Ευτυχώς  που λείπει ο σύζυγος σήμερα γιατί μπροστά του το παίζω άνετη καθώς αυτός είναι πολύ κολλημένος με τα παιδιά και μου φωνάζει: Σας έφαγε  η εξέλιξη ! Τί θέλει το παιδί μας στα ξένα? Τόσα χλμ. μακριά, μπορώ εγώ να κοιμηθώ? Κι εγώ: πω πω πως κάνεις έτσι  ρε παιδάκι μου. Τα θέλεις πάνω σου κολλημένα?  Αλλά απο μέσα μου σκάω,πνίγομαι... Από την άλλη , μπορούσα να πω στο παιδί "όχι?" Και σκέφτομαι: Αν παντρευτεί μήπως γίνω κακιά πεθερά? Μήπως θα ξεχνάω δήθεν τα φάρμακα της πίεσης ,που θα έχω τότε, στο σπίτι της για να πηγαίνω πιο συχνά? Χα,χα ούτε να το σκέφτομαι! Όχι μωρέ απλά δεν μπορώ να την παίρνω τηλέφωνο γιατί έχουν συνέχεια δραστηριότητες ,ε, και αυτό είναι που μου κοστίζει λίγο! Κατά τ άλλα μου αρέσει που μου λέει  θέλω να μείνω εδώ για πάντα, γιατί καταλαβαίνω πως της αρέσει και περνάει ωραία (Λέτε να  το εννοει? χα,χα) Είναι εμπειρία πρωτόγνωρη γι αυτήν γιατί όχι μόνο εξωτερικό δεν είχε ξαναπάει αλλά ούτε σε αεροπλάνο δεν είχε ξαναμπεί. Αυτά με το κοριτσάκι μου! Να μπούμε και στις κατασκευές μας! Στο θέμα μας!
                                                                       
Είχα φτιάξει για την κόρη μου και για έναν συμμαθητή της από  το γκρουπ ένα  ξύλο κοπής αναμνηστικό από την Ελλάδα για την οικογένεια που θα τους φιλοξενήσει!  Όταν το είδε η καθηγήτριά της μου ζήτησε να της φτιάξω  7 για τις καθηγήτριες που θα συνεργάζονταν  στην Νορβηγία! Ε! Δεν άργησα! Το φαϊ μου!! χαχα Και ορίστε,έτοιμα!Τα καραβάκια είναι από πηλό! Σας αρέσουν? Έτοιμα  να σαλπάρουν για την μακρινή και παγωμένη, απ ότι μου είπε η κόρη μου, Νορβηγία. Να περάσουν  μέσα από πολλές θάλασσες,ποτάμια και πολλά φιορδ και να φτάσουν στον προορισμό τους! Να πουν για τον πολιτισμό μας, για τις τέχνες μας, για την απλότητά μας,την ζεστή καρδιά μας, για τα μεγάλα μυαλά μας (άσχετα αν καταλήγουν εκτός Ελλάδας) για την μεγαλοκαρδία  μας, για τα ήθη και τα έθιμά μας και τόσα άλλα που θέλουμε πολλές σειρές για να τα γράψουμε!!!! Και εγώ δεν το έχω με το γράψιμο και τα πολλά λόγια! Υπέρβαση μεγάλη απόψε!!! Φανταστείτε πως είμαι!

Και η τελευταία φωτο είναι ένα λουλουδάκι που έφτιαξε η κόρη  πριν φύγει και μου είπε :"Από το κοριτσάκι σου!" Που το πάω που το φέρνω στο παιδί καταλήγω! Σας αφήνω γιατί με καλεί. Χαζομαμά!!!!!  Να έχετε καλή εβδομάδα!!!!! Φιλιά πολλάααααααα!!!!!!!





24 σχόλια:

  1. Ήταν τυχερή που κληρώθηκε να πάει, είναι ωραία και χρήσιμη εμπειρία! Είναι φυσικό να σου λείπει, είναι και μικρούλα... αλλά θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω με όλα αυτά που θα έχει να σου διηγηθεί επιστρέφοντας!

    Οι δημιουργίες σου είναι πολύ όμορφες και μου άρεσε η σκέψη σου και η κίνησή σου να τις στείλεις εκεί - μπράβο! Φιλιά, καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Τυχερό το κοριτσάκι σου Κατερίνα.Να έχει καλή διαμονή και να περάσει όμορφα.Όσο για την ανησυχία και εμένα που είναι πολύ πιο μεγάλα όταν φεύγουν την ανησυχία την έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ!!
    ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντα καλότυχο το κοριτσάκι σου Κατρίν μου!
    Η δημιουργίες σου θα αφήσουν άφωνους τους Νορβηγούς!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νορβηγία ε; Εμπειρία ζωής, ανεκτίμητη! Και θα λέει αργότερα με καμάρι, όταν θα έχει τα δικά της παιδιά, Η μητέρα μου με στήριξε και πήγα τότε και τώρα καταλαβαίνω πως ένιωθε!

    Χάρηκα που σε βρήκα το blog και οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες!

    Διαβάζοντας την περιγρραφή σου: Ανακατεύτηκα με χρώματα,πατίνες, κόλλες, βερνίκια, πάστες, πηλούς, υλικά από την φύση και δημιούργησα,μαγεύτηκα,ταξίδεψα... Ξέφυγα απ'τη ρουτίνα της καθημερινότητας .....

    συνειδητοποιησα πόσο μεγάλη αλήθεια είναι αυτό που έχεις γράψει, μια αλήθεια που ισχύει για όλες μας σχεδόν... να ξεφύγεις απ την μονοτονη καθημερινότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να το αφήνεις το παιδί να γνωρίζει και αλλα πραγματα . εκτος απο τα δικα μας .. και ας ραγιζει η καρδια σου όπως και όλων μας... εχω μετανιωσει που δεν αφησα τα παιδια μου να σπουδασουν μακευα μας γιατί φοβόμουν ευτυχώς τωρα στα εγγονια μου οι κορες μου δεν εχουν τα ιδια μυαλα με μένα... ήδη η εγγονή μου ζει στην Αθήνα... μονο γερα να ειναι...τιποτε άλλο.. και ας μαζέψουνς εμπειρίες απο την ζωή... θα ειναι οι αναμνησεις τους .. φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου θύμισες την χρονιά που πήγε η κόρη μου στην Φινλανδία με το σχολείο της και επέστρεψε ενθουσιασμένη. Είμαι σίγουρη ότι και της δικής σου κορούλας θα της μείνει αξέχαστο το ταξίδι.
    Είναι μεγάλη υπόθεση για το παιδί να μπορεί να δει άλλα μέρη και άλλους πολιτισμούς και να έχει τέτοιες εμπειρίες. Τα δικά μου είναι πολυταξιδεμένα και τα δύο!
    Τα δωράκια σου είναι πανέμορφα!
    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιες εκδρομές μένουν αξέχαστες. Είναι πολύ τυχερή που κληρώθηκε και όταν επιστρέψει θα δεις πόσο καλά πέρασε. Αυτά που ετοίμασες είναι πανέμορφα.Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα αυτά τα αντιφατικά!θες να πάει, αλλά συνάμα την θες και κοντά σου, είσαι ανήσυχη αλλά το παίζεις και άνετη και αδιάφορη μπροστά στον μπαμπά (που τρελένεται κι αυτός με την σειρά του) είναι τόσο φυσιολογικό τόσο όμορφο και φέρνει αναμνήσεις γλυκιές σε μερικές από την γειτονιά που τα περάσαμε ήδη!!
    Να περάσει όμορφα και μετο καλό να την υποδεχθείτε!!!'Οσο για τις δημιουργίες σου που θυμίζουν Ελλάδα λέω ότι είναι πανέμορφες και καλοδουλεμένες!!! καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατρίνα μου ακριβώς τα ίδια παθαίνω κι εγώ σχετικά με το παιδί μου!!! Σαν να άκουγα εμένα! Χα χα χα!!!! Και ο άντρας σου... σαν να άκουγα τον δικό μου! Χα χα χα!!!! Από την άλλη όμως είμαι σύγουρη ότι θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για'κείνη οπότε το μόνο που απομένει είναι.. να χαίρεσαι με τη χαρά της! Όσο για τα αναμνηστικά είναι πανέμορφα!!! Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ναι καλά το κοριτσάκι σου και με το καλό να ρθει!!!!οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες!!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ας ειναι παντα καλα το νεραιδακι σου και εσεις να το καμαρωνετε θα της μεινει αξεχαστη η εκδρομη μοναδικα τα αναμνηστικα σας σε φιλω γλυκεια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα τα περάσει τέλεια και σε λίγο καιρό θα ακούς τις εντυπώσεις και θα καμαρώνεις, Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kalispera glikia moy to koyklaki soy ua perash poli omwrfa kai esy na mhn anisixhs apla na kamarwnhs giath kai ekinh ua kamarwnh mai ths omwrfes dimioyrgies soy poy ua kanh dwra sths kauigitries filakia ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερίνα μου, με το καλό να επιστρέψει! Να περάσει τέλεια το κοριτσάκι σου στην Νορβηγία! Εμπειρία ζωής το ταξίδι αυτό για την ίδια! Να δεις τι θα χαρά που θα κάνεις όταν θα σου αφηγείται το ταξίδι!!
    Οσο για τα αναμνηστικά σου δωράκια, όπως πάντα, καλόγουστα και , σίγουρα, με έντονο άρωμα Ελλάδας!! Φιλάκια καληνύχτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νάσαι χαρούμενη που πέτυχε αυτή την εμπειρία,θα την κουβαλά μια ζωή! Στο υπογράφω εγω, που η κόρη μου ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό,έχει γυρίσει τη μισή Υφήλιο αλλά αυτή η αντίστοιχη περιπτωση στις Βρυξέλλες (η δικιά μου) της έχει μείνει αξέχαστη!
    Αλλωστε δεν πάει μόνη για να φοβάσαι.
    Με το καλό να γυρίσει και είμαι σίγουρη θα σας αφηγείται για μέρες...
    Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Που το πάω που το φέρνω στο παιδί καταλήγω".Έτσι είναι αυτά!Αχ,τι με περιμένει(ακόμα είναι 6,5).Τα ξύλα κοπής υπέροχα και μυρίζουν θάλασσα και Ελλάδα.Ότι πρέπει για δώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να περασει ομορφα το κοριτσακι σου και με το καλο να γυρισει!!!!!Τα ξυλα κοπης ειναι πανεμορφα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερινάκι μου, να έχει καλή διαμονή το κοριτσάκι σου και όταν γυρίσει με το καλό ενθουσιασμένη, θα σας ζαλίσει με τις εικόνες και τις εμπειρίες που θα κουβαλάει!!!! Δεν είναι ωραίο να κρατάμε τα παιδιά μας στο φουστάνι μας αλλά λίγο πολύ έτσι είμαστε οι Ελληνίδες μανάδες!!!
    Τα ξύλα κοπής που τους έστειλες είναι φανταστικά.... μπράβο σου!!!
    Φιλάκια και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ξέχασα..... Το βιντεάκι για την τεχνική της χαρτοσακούλας είναι αυτό:
      http://youtu.be/gyuTyTG2gJs

      Διαγραφή
    2. Φιλία μου ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

      Διαγραφή
  20. Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την συμπαράσταση!!! Το παιδάκι μου γυρισε και είναι και αυτό ευτυχισμένο και γεμάτο εμπειρίες και εγώ φυσικά που την βλέπω έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ πολύ όμορφα και καλοκαιρινά τα ξύλα!!!!Και η κόρη έχει κληρονομήσει τη φλέβα της μαμάς μου φαίνεται:)
    Καλά να περάσει το παιδί και με το καλό να τη δεχτείς πίσω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα σου , σε βρήκα περαστική απο το κυκλάμινο, και κόλλησα στην ανάρτηση και σκέφτομαι οτι κάπως έτσι είμαστε όλοι με τα παιδιά μας κολλημένοι,έχω 2 μεγάλα παιδιά 25 και 28 και καταλαβαίνω αλλά πρέπει να τα αφήνουμε να ανοιγουν τα φτερά τους και να χαιρόμαστε με τη χαρά τους, πολύ ωρία τα καραβάκια σου θα θυμίζουν στους Νορβηγούε Ελλάδα, μπράβο σου, πολλά φιλίά Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή